21.5 C
Special Region of Yogyakarta
Selasa, 16 Juli 2024
Niagahoster discount up to 70%

Bahasa Jawa

Keistimewaan Yogyakarta | Sabdo Pandhito Ratu

Sabdo Pandhito Ratu, HB IX : "Hamengku Buwono akan tetap terus ada sbgmn pernah ada pada ratusan tahun yg silam"-----------“Kalau gubernurnya bukan Sultan Yogya, berarti sudah tidak ada keistimewaan Yogya lagi,” kata Poeroeboyo....HB VIII, HB IX, lalu ....Oleh : Iqranegara18 OKTOBER 1939 Di dermaga...

Apa iku Uyon Uyon, Peranganing Uyon-uyon

Apa iku uyon uyon, ing postingan iki awak dewe bakal ngebahas apa iku uyon uyon lan piye peranganing uyon uyon, yuk digatekke bareng bareng ben paham. 1. Apa iku Uyon-Uyon, tegesipun Tembung uyon-uyon saking tembung manguyu-uyu ingkang tegesipun gegendhingan nabuh gamelan kadosta rikalanipun kagungan kersa lan...
spot_img

Tetap menjelajah

Serat ing Jawa, Pranatanipun, Wujudipun, lan Peranganipun Serat

SERAT JAWA1. Pangertosan seratSerat utawi nawala inggih punika basa ingkang dipunaturaken ngginakaken seratan utawi...

Jurnalistik ing Basa Jawa

JURNALISTIKTegesipun jurnalistik punika kathah sanget. Miturut etimologi, jurnalistik punika saking tembung jurnal saha istik....

Apa Iku Cerkak? Unsur-unsur Cerkak, Tuladhane Cerkak

CERKAKHakikat Cerkak Cerita cekak utawi ingkang asring kacekak ‘Cerkak’, menika salah satunggaling wujud prosa...

Latest articles

Matheo In Rio Eksplorasi Sisi Lainnya dalam Mini Album Solo “Other Side”

Jakarta - Matheo In Rio, vokalis band cadas Engage in Vengeance (EIV), baru saja...

Indra Sinaga Rilis Lagu Baru Dengan Tema Kesehatan Mental Berjudul “Bersabarlah”

Setelah sukses dengan lagu “Terjemahan Cinta”, penyanyi dan penulis lagu Indra Sinaga kembali merilis...

Gelar Tur di Sulawesi Selatan, Bless The Knights Guncang Prolog Fest 2024 di Makassar

Unit garang Bless The Knights baru saja menyelesaikan rangkaian tur konser di berbagai titik...

Diatonis Menggebrak dengan ‘Faith’: Perjalanan Spiritual dan Makna Pulang yang Mendalam

Diatonis kembali bikin heboh dunia musik Kalimantan Selatan dengan lagu baru mereka yang berjudul...